Tuin als extra leefruimte anno 2022

De tuintrends volgen elkaar in rap tempo op. We leven in een wereld waarin veel mooie plaatjes voorbij komen. Je hoeft social media maar te openen et voilà. De mooiste foto’s komen voorbij. Onze zintuigen worden hier volop door geprikkeld. Zo gaat het inmiddels ook met onze tuinen.

Eerder kreeg interieur, woonstijlen in de woning zelf volop de aandacht. Echter we hebben er tegenwoordig een verfrissende ruimte bijgekregen om te stylen. DE TUIN!
Supertof! Om je tuin daadwerkelijk als extra leefruimte in te richten!

Buiten genieten met een veranda

Het is inmiddels een feit, dat we veel meer buiten genieten. De veranda’s schieten als paddestoelen uit de grond. Echter ook de tuinen, worden steeds sfeervoller ingericht en aangekleed. Het binnen en buiten wordt met elkaar verbonden.

Tuin als plek om tot rust te komen

Niet gek ook. We leven in 2022. In een land waarin wij als Nederlanders voort worden gedreven. We willen en moeten van alles. We zien inmiddels ook dat we hard aan pauzes oftewel rust toe zijn tussen alles door.
Dat kan op veel manieren. De een doet aan yoga, de ander rent zijn benen onder zijn lijf vandaan, lekker man! Weer een ander ploft op de bank en zet zijn schermpje aan. Echter tegenwoordig zoeken we ook steeds meer het buitenleven op. BBQ’tje aan, terrasje gezellig sfeervol ingericht. Lekker tapasplankje en drankje erbij.

Of: je bent graag in de tuin aan het rommelen, de boel netjes maken. Ons systeem zoekt zelf zijn weg naar rust en even op adem komen. En ja, daar is de tuin een uiterst geschikte plek voor.

Genieten van je tuin

Frisse lucht, lekker zonnetje, briesje. Groene blaadjes die lichtjes wapperen, siergrassen die wuiven en vrolijke bloemen die vlinders, insecten en vogeltje aantrekken. Genieten heet dat!

Een tuin om van te genieten begint met een goed plan

Even weer terug naar ons onderwerp, want wat is dan de tuin als extra leefruimte anno 2022? Dat is een tuin waarin je graag bent. Waar je automatisch naar toe getrokken wordt om even op adem te komen, om te ontspannen. Waar het uitnodigend is om in te zijn.
Hoe dan? Door net als je huis inrichten, een plan te bedenken die jou aanspreekt. Waar je blij en enthousiast van wordt. Waarop je bijna niet meer kunt wachten om uit te voeren.

Je ziet jezelf al zitten. Op je terras. Groen om je heen. De geur van de BBQ. De vogeltjes die fluiten, de bijtjes die zoemen. Een vrolijke vlinder die heen en weer fladdert.
Doelloos kijk je voor je uit. En juist dat, dat is juist de bedoeling. Even niet aan staan. Puur genieten.

Tot rust komen. Gezellig met vrienden of familie onthaasten.

Advies voor een tuin om in te onthaasten

Wil jij dat ook? Kun je daar wel hulp bij gebruiken?

Stuur dan een mail naar: info@bestgardens.nl of bel naar 0318 – 724 777.

Vriendelijke groet,

Jolanda van Harn
Advies & Ontwerp
Best Gardens Tuinen

 

Persoonlijk advies

Neem contact op met Jolanda voor een goed tuinadvies en tuinontwerp.

0318 - 724 777 • info@bestgardens.nl 

BestGardens Bedrijfsvideo

Pin It on Pinterest